Search engine for discovering works of Art, research articles, and books related to Art and Culture
ShareThis
Javascript must be enabled to continue!

Semiotik og massekommunikationsforskning

View through CrossRef
Semiotikken har siden begyndelsen af 70'erne spillet en vigtig rolle i både dansk og international massekommuni- kationsforskning, ofte som en vigtig inspirationskilde, men i de senere år også proklameret som selve massekom- munikationsforskningens fundamentale teoretiske referen- ceramme, især i anglo-amerikansk sammenhæng. I artiklen diskuterer Peter Larsen forholdet mellem semiotik og mas- sekommunikationsforskning med udgangspunkt i 60'ernes franske semiologi. Der focuseres på semiologiens impli- citte og eksplicitte erkendelsesinteresser og disse sæt- tes i relation til den nyere humanistiske massekommuni- kationsforskning totalitetskrav. Det fremhæves hvorledes de to forskningsområders erkendelsesinteresser ofte konfligerer, men også at der omkring betydningsanalysen er et reelt interessesammenfald. På denne baggrund gen- nemgås en række eksempler på såvel ortodokse semiologi- ske som semiologisk inspirerede behandlinger af massekom- munikationsfænomener.
Title: Semiotik og massekommunikationsforskning
Description:
Semiotikken har siden begyndelsen af 70'erne spillet en vigtig rolle i både dansk og international massekommuni- kationsforskning, ofte som en vigtig inspirationskilde, men i de senere år også proklameret som selve massekom- munikationsforskningens fundamentale teoretiske referen- ceramme, især i anglo-amerikansk sammenhæng.
I artiklen diskuterer Peter Larsen forholdet mellem semiotik og mas- sekommunikationsforskning med udgangspunkt i 60'ernes franske semiologi.
Der focuseres på semiologiens impli- citte og eksplicitte erkendelsesinteresser og disse sæt- tes i relation til den nyere humanistiske massekommuni- kationsforskning totalitetskrav.
Det fremhæves hvorledes de to forskningsområders erkendelsesinteresser ofte konfligerer, men også at der omkring betydningsanalysen er et reelt interessesammenfald.
På denne baggrund gen- nemgås en række eksempler på såvel ortodokse semiologi- ske som semiologisk inspirerede behandlinger af massekom- munikationsfænomener.

Back to Top